tiistai 15. tammikuuta 2013

Uutiskirje 1/2013

Tervehdyksin Opeka-tiiimistä,

Laitoimme alla olevan uutiskirjeen tiedoksi kunta- ja koulutunnuksia saaneille henkilöille. Laitetaan se tänne myös, jos siitä sattuu olemaan käyttäjillemme hyöytyä! Uutiskirjeeseen on tehty pieniä lisäyksiä blogin yleisö huomioiden.

1. Mitä uutta Opekassa vuonna 2013?

Opeka kyselyä päivitetään paremmin vastamaan niihin tarpeisiin, mitä on tähän mennessä tunnistettu. Olemme saaneet Teiltä valtavan määrän palautetta, joten voimme nyt kehittää järjestelmää hyvin eteenpäin. Kyselyä päivitetään palautteen perusteella ja erityistä huomiota kiinnitetään osaamiskyselyn päivittämiseen. 

Päivitystyö tehdään hiihtoloman aikana, joten seuraavan kerran Opekaan kannattaa pääosin vastata aikaisintaan hiihtolomien jälkeen eli 11.3. jälkeen. Osan kouluista ja kunnista kanssa on kuitenkin jo aiemmin sovittu tässä vuoden alussa täyttämisestä.

Päivittämisestä huolimatta suuri osa Opekasta pysyy samanlaisena ja näin mahdollistetaan vastausten vuosittainen vertailu.

2. Miten saan näkymän koululleni tai kunnalleni vuodelle 2013

Jotta voit katsoa koulusi tai kuntasi vastauksia tänä vuonna, sinun tulee pyytää vuosittainen raportti lomakkeella osoitteessa http://www.opeka.fi/pyydaraportti. Haluamme jakaa raportit vuosittain, jotta kaikkien vastaajien, koulujen ja kuntien tietoturva on taattu.

Lähetämme linkit vuoden 2013 raportteihin hiihtolomien jälkeen viikolla 11. Jos tarvitsette raporttia tätä aiemmin, voitte lähettää meille sähköpostia asiasta.

Jos Opekaa on käytetty edeltävänä vuonna, raporteista näkee nyt myös vertailun viime vuoteen. Kannattaa myös katsoa tarkkaan, että katsoo oikean vuoden raporttia. Esimerkiksi 2013 vuoden raportit ovat alkuvaiheessa vielä varsin tyhjiä.

3. Opekan vuosi 2012

Opekaan vastasi viime vuoden aikana yhteensä 2380 opettajaa. Aloitimme tointamme vasta toukokuussa, joten tulos on varsin mainio. Opekaan avoimia raportteja vuoden 2012 osalta voi katsoa osoitteessa: http://www.opeka.fi/public?search=2012.

Toivottavasti jatkamme tänä vuonna vähintään samaan tahtiin.

4. Seuraa Opekan muutoksia

Opekan kehitystyötä voit seurata näiden noin vuosittaisten sähköpostien lisäksi seuraavissa medioissa:

Opekan blogi: http://www.opeka.fi/info/blog
Opekan Facebook-sivu: https://www.facebook.com/opeka.fi/
Opeka Twitterissä: @OpekaKysely

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti