maanantai 17. maaliskuuta 2014

Opeka-tapahtumat ITK:ssa

Opeka on jälleen vankasti läsnä ITK-konferenssissa Hämeenlinnassa 9 - 11.4.2014.

Järjestämme kaksi suurempaa tapahtumaa, johon toivomme kaikkien Opekan käyttäjien ja Opekasta kiinnostuneiden osallistuvan sankoin joukoin. Alla on lyhyet esittelyt tapahtumista.

Opeka-verkoston kokous keskiviikkona 9.4.2014

Järjestämme ITK:ssa Workshopin, johon toivoisimme osallistumistanne erityisen paljon. Haluamme tehdä workshopista paikan, jossa voi vaihtaa käyttökokemuksia ja osallistua palvelun kehittämiseen ja ideointiin. Suurin seuraava ponnistus on opiskelijakyselyn luominen ja siihen on nyt hyvä vaikuttaa. Myös kaikki parannusideat on nyt hyvä esittää. Workshop on ilmainen.

Ilmoittaudu workshopiin!

Opekasta voimaa koulun tieto- ja viestintätekniikan kehittämiseen

Tuntuuko siltä, että opetusteknologian käyttöön tarvittaisiin koulussasi lisää vauhtia? Onko vaikea keksiä, mistä aloittaa kehittämistyö? Onko tekemistä jo liikaakin?

Opeka on työkalu, jolla kunnat ja koulut voivat selvittää, millaista tieto- ja viestintätekniikan käyttö kouluissa oikeasti on. Opettajat täyttävät kyselyn TVT-käytöstään ja tuloksista koostetaan raportit kouluille ja kunnille. Opekaan on vastannut jo yli 7000 opettajaa ja rehtoria peruskouluista, lukioista ja ammattikouluista.

Teemaseminaarissa tartumme Opekaa kiinni sarvista ja kesytämme sen palvelemaan juuri sinun koulun TVT:n kehittämistä. Kerromme kokemuksia elävästä elämästä ja tarjoamme uusinta tutkimustietoa.

Käymme läpi aiheita niin Opekan käytön aloittamisesta kuin tulosten analyysistä. Teemaseminaari sopii siis kaikille, jotka harkisevat Opekan käyttöä tai ovat jo sitä käyttäneet aiemmin.

Opekan kehitystiimin jäsen Heikki Sairanen ja Mikko Vuorinen kertovat, mikä Opeka on ja miten koulut ja kunnat voivat ottaa Opekan käyttöön.

Tampereen seudulla Opeka on ollut käytössä jo keväästä  2012. Raisa Valtaoja Tampereen kaupungilta kertoo, miten koko kaupunki on hyödyntänyt Opekan tuloksia keskitetysti ja koulut osana lukuvuosisuunnittelua. Opekaa käytetään tietojohtamisen välineenä, mm. investointi- ja resurssisuunnittelussa ja toimintakulttuurin muutoksen apuna.

Opekaan kerättyä tieto tutkineet Tampereen yliopiston tutkijat Teemu Mikkonen ja Antti Syvänen kertovat, mitä Opekasta on opittu tutkimuksen näkökulmasta.

Lisää tapahtuma ITK:n kalenteriisi!

Lisäksi osallistumme myös tutkijatapaamiseen, joten nähdään myös siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti