tiistai 13. tammikuuta 2015

Opekan päivitys vuodelle 2015

Opeka-palvelua on jälleen käytössänne. Palvelua päivitettiin alkuvuodesta 2015 ja nyt uusi entistä toimivampi Opeka on jälleen käytössänne.

Suurimmat muutokset palveluun ovat seuraavat:

  • Laiteet ja ohjelmat -osion merkittävä päivitys ja muutos toimintalogiikkaan. Nyt käyttäjät voivat syöttää omia vaihtoehtojaan edelleen, mutta uudet vaihtoehdot täytyy hyväksyä palvelun kehittäjien toimesta. Myös käyttäjille näytettävät vaihtoehdot on tiivistetty ja muutama kategoria kokonaan poistettu. Tavoitteena tässä on lyhentää erityisesti tunnollisimmin vastaavien vastaajien vastausaikoja.
  • Kysymyksistä on otettu rönsyt pois. Palvelun vastausaikoja on lyhennetty karsimalla ei toimivaksi osoittautuneita kysmyksiä. Monet palvelussa aiemmin kysytyt asiat ovat muuttuneet lähes itsestään selvyyksiksi suomalaisissa kouluissa, joten niillä on turha vaivata vastaajia.
  • Kysymyksiä on päivitetty. Palvelun kysymyksiä on muutettu vastamaan tieto- ja viestintätekniikan uusimpia haasteita. Mukaan on liitetty kysymyksiä niin ohjelmoinnista kuin tableteista.


Toivomme, että uusittu Opeka tarjoaa käyttäjille entistäkin parempia kokemuksia ja TVT-kehittäjille parempaa tietoa oman koulun ja kunnan TVT-asioista.

Palvelussa saattaa esiintyä pieniä alkukankeuksia, joten toivomme, että käytätte hyödyksenne niin palvelusta kysymysten vierestä löytyviä palautetyökaluja kuin palvelun alareunasta aina löytyvää Anna palautetta -painiketta. Seuraamme palautetta erityisen aktiivisesti seuraavat viikot.

Kannattaa myös huomata, että jotkin päivitykset vaikuttivat myös vanhempiin raportteihin. Keskitymme lähipäivät näiden ongelmien selvittelyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti