maanantai 13. tammikuuta 2014

Uutta Opekassa vuoden 2014 alussa

Opekaa on taas alkuvuodesta päivitetty. Olemme lisänneet uuden työvälineen opettajille antaa suoraan tekstimuotoista palautetta koulun ja kunnan tieto- ja viestintätekniiikasta vastaaville.

Palvelussamme on aiemmin ollut mahdollisuus antaa palautetta itse Opeka-palvelusta. Seurattuamme palautetta jo jonkin aikaa, olemme Opekan kehitystiimissä huomanneet, että monet vastaajat antavat palautetta opetusteknologiastaan meille, vaikka palaute olisi syytä antaa nimenomaan niille, jotka asioista vastaavat. Nyt asia on siis korjattu ja palautteen voi kirjoittaa palveluun ja se on luettavissa koulujen ja kuntien raportteihin lisätyssä uudessa osiossa "Viestit".

"Viestit"-osiossa raportteihin pääsevät voivat myös merkitä viestit "Kiinnostaviksi" ja vähemmän kehitystyöhön liittyvät viestit "Ei kiinnostaviksi". Erityisen paljon kiinnostavaksi merkityt viestit kohoavat sitten ylemmän tason raportiessa ylemmäs nähtäväksi. Näin esimerkiksi yksittäisen koulun mielenkiintoisin vastaus voidaan huomata varmasti myös kunnallisella tasolla. On hyvä huomata, ettei mitään viestejä kuitenkaan piiloteta ylemmiltä tasolta.

Käyttäjien antamat vastaukset eivät ole näkyvissä avoimissa raporteissa. Vaikka ohjeistamme käyttäjät siitä, että viesteihin pääsevät kaikki raportteihin katsomaan pääsevät, päätimme, että on estettävä huolimattomasta ohjeiden luvusta aiheutuvat vahingot ja suojeltava käyttäjien vastauksia.

Toivottavasti uudesta ominaisuudesta on kehitystyössä paljon iloa. Laittakaahan myös palautetta meille uusista ominaisuuksista ja niiden toimivuudesta.

Kiitokset Tieto- ja viesintätekniikka opetuksessa -Facebook-ryhmälle auttamisesta uudistukseen liittyneessä käännöstyössä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti